چرا آبگرمکن خورشیدی به یک هیتر پشتیبان نیاز دارد؟

ساخت وبلاگ

امکانات وب

آبگرمن خورشیدی وسیله ای است که با استفاده انرژی خورشید، آب را گرم می کند. انرژی خورشیدی یک منبع انرژی تمام نشدنی و رایگان می باشد. آبگرمکن خورشیدی اغلب با توجه به شرایط جغرافیایی در کشور ما که در ناحه گرم و خشک قرار داریم قابل استفاده می باشد . برای داشتن راندمان خوب، این آبگرمکن ها به نور خورشید احتیاج دارند در غیر اینصورت باید به فکر سیستم های پشتیبانی بود. بعضی از این آبگرمکن ها احتیاج به پشتیبانی دارند که در روزهای ابری و سرد و بارانی آب گرم مورد نیاز را تولید کنید. از این نوع آبگرمکن ها برای تأمین آب گرم مورد مصرف در منازل و بخش‌های صنعتی استفاده می‌کنند. با  توجه به مزایایی که برای این نوع آبگرمکن گفته شد در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که چرا آبگرمکن خورشیدی به یک هیتر پشتیبان نیاز دارد؟

اهمیت هیتر در خرید آبگرمکن خورشیدی

با توجه به اینکه همه روزهای سال آفتابی نیست و تقاضا در طول سال بصورت یکسان نیست و آبگرمکن های خورشیدی نیاز به یک پشتیبان دارند تا در روزهای زمستانی و ابری و در روزهایی که استفاده از آب گرم زیاد می شود آب گرم مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین کنند. اهمیت هیتر با توجه به مطالبی که گفته شد بصورت واضح مشخص است زیرا اگر این پشیتیبان نباشد سیستم های آبگرمکن خورشیدی قادر به ذخیره سازی گرمای خورشید نیستند که در هنگام نیاز و نبود خورشید بتوانند آبگرم تولید کنند و بلا استفاده هستند. با داشتن هیتر دیگر نگران آبگرم خود در روزهای ابری سال نباشید زیرا هر مقدار آب مصرفی شما تامین می شود.

کارکرد هیترها یا پشیتیبان های آبگرمکن خورشیدی

اکثر آبگرمکن های خورشیدی به مخزن ذخیره کاملا عایق کاری شده نیاز دارند . مخازن ذخیره خورشیدی دارای خروجی اضافی و ورودی متصل به کالکتور هستند. آبگرمکن خورشیدی در سیستمهای دو مخزنی آب را قبل از ورود به آبگرمکن، پیش گرم می کنند. گرم کن پشتیبان در سیستم های تک مخزنی با ذخیره خورشیدی در یک پکیج قرار می گیرند.

انواع هیترهای آبگرمکن خورشیدی

سیستم های آبگرمکن خورشیدی پسیو

سیستم آبگرمکن خورشیدی پسیو ارزان تر از سیستم های اکتیو هستند. اما معمولاً به اندازه ی آنها کارآمد نیستند. با این حال، سیستم های پسیو قابل اطمینان تر هستند. و احتمالاً عمر طولانی تری دارند.

دو نوع سیستم پسیو ساده وجود دارد:

سیستم یکپارچه پسیو مخزن-کالکتور

این سیستم ها در مناطقی بهتر کار می کنند که دما به ندرت پایین تر از حد انجماد می آید. این نوع سیستم در ساختمانهای با مصرف در بازه زمانی مشخص و عمدتا نیاز به آب گرم عصرگاهی مناسب هستند.

سیستم آبگرمکن خورشیدی ترموسیفون

هنگامی که آب در سیستم به گردش درمی آید، بطور طبیعی آب گرم بالا می رود آب سردتر در قسمت های پایین تر قرار می گیرد. در این نوع، کالکتور باید در زیر مخزن ذخیره نصب شود تا آب گرم به طرف بالا و به داخل مخزن برود.

آیا آبگرمکن های که بر روی پشت بام ها نصب می شوند نیاز به هیتر دارند؟

نصب آبگرمکن های خورشیدی روی پشت بام به مساحت زیادی نیاز خواهند داشت اما هزینه نگهداری آن ها بسیار کم است و طول عمر بالایی دارند. این نوع از آبگرمکن ها نیز نیاز به یک پشتیبان دارند تا در روزهای ابری و شب هنگام های آب گرم مورد نیاز افراد را تامین کنند. هرچند که این سیستم ها بر روی بام نصب می شوند و شرایط بهتری برای جذب گرمای خورشید را دارند اما وقتی که یک پشتیبان مناسب نداشته باشند نمی توانند این گرمای و انرژی جذب شده را برای مواقع مورد نیاز ذخیره کنند.  برای یک خانواده چهار نفره کلکتوری با مساحت 2 متر مربع جوابگوست. به ازای هر نفر اضافی، مساحت بین 7/. تا 3/1 متر مربع بسته به تابش آفتاب در آن محل به مساحت ذکر شده باید اضافه شود. ظرفیت آبگرمکن را هم مصرف آن تعیین خواهد کرد.آبگرمکن خورشیدی با ظرفیت 160 تا 220 لیتر برای خانواده ای با 1 تا 4 نفر عضو مناسب است.

مزایای آبگرمکن خورشیدی

انرژی خورشیدی به راحتی در همه جا قابل استفاده است و به علت اینکه این انرژی پاک بوده و هیچ گونه آلودگی برای محیط زیست ندارد،و بسیار مورد تأیید است.

با استفاده از این انرژی می توان در استفاده از سایر انرژی ها (که منابع محدودی دارند) صرفه جویی کرد.

آبگرمکن ‌های خورشیدی یکی از ابزارهای موثر برای استفاده درست از انرژی خورشیدی است. از این نوع آبگرمکن ها برای تأمین آب گرم مورد مصرف در منازل و بخش‌های صنعتی استفاده می‌کنند.

کلکتور در آبگرمکن خورشیدی چیست؟

آبگرمکن های خورشیدی دارای صفحاتی هستند که نور خورشید را جذب می کنند، به این صفحات جاذب، انرژی کلکتور می گویند. کلکتور ها دارای انواع مختلفی هستند که بر اساس نوع کلکتور، راندمان گرمایی آبگرمکن تغییر می کند.آبگرمکن های خورشیدی از لحاظ ساختار به سه دسته ترموسیفون، برگشت ثقلی و پمپ دار تحت فشار تقسیم می شوند.

نگهداری این سیستم ها بسیار ساده است و نیازمند صرف هزینه زیادی نیست. همچنین این سیستم ها امن بوده و خطری ندارند. آبگرمکن ها از اجزای مختلفی مثل کلکتورها، مبدل های حرارت، مخزن، کنترل کننده های اتوماتیکی، اتصالات و … تشکیل می شوند. از این آبگرمکن ها می توان در خانه ، مدرسه، استخر، بیمارستان، کارخانه و دیگر ساختمان ها استفاده کرد.

روش نصب آبگرمکن خورشیدی

نصب صحیح آبگرمکن خورشیدی به فاکتورهای زیادی وابسته است. این فاکتورها شامل منبع خورشید، آب و هوا و شرایط جوی، شرایط و ضوابط محلی ساختمان سازی و مسائل ایمنی هستند، بنابراین،بهتر است از پیمانکار واجد شرایط سیستم های حرارتی خورشیدی بخواهیم سیستم را نصب کند و کار نصب آبگرمکن را به کاربلدش بسپاریم.

آیا آبگرمکن های خورشیدی به سرویس احتیاج دارند؟

سرویس منظم سیستم های ساده فقط هر 3 یا 5 سال طبق نظر پیمانکار آبگرمکن خورشیدی کافی است. سیستم های با تجهیزات برقی را معمولاً باید یک یا دو بار پس از 10 سال تعویض کرد.

چرا آبگرمکن خورشیدی به یک هیتر پشتیبان نیاز دارد؟

سیستم های آبگرمکن خورشیدی همیشه به سیستم پشتیبان برای روزهای ابری و ساعات افزایش تقاضا نیاز دارند. آبگرمکن های مخزنی معمولاً به عنوان پشتیبان به کار میروند. که ممکن است به عنوان بخشی از کل پکیج سیستم خورشیدی باشند. سیستم پشتیبان نیز بخشی از کالکتور خورشیدی مثل مخازن بام بالایی با سیستم های ترموسیفون است. چون سیستم مخرن-کالکتور یکپارچه آب گرم را علاوه بر جمع کردن حرارت خورشیدی ذخیره می کند ممکن است با مخزن یا آبگرمکن مورد تقاضا برای پشتیبانی به کار بروند.

معرفی پروژه های ساختمانی...
ما را در سایت معرفی پروژه های ساختمانی دنبال می کنید

برچسب : آبگرمکن خورشیدی,خرید آبگرمکن خورشیدی, قیمت آبگرمکن خورشیدی, نصب آبگرمکن خورشیدی,هزینه نصب آبگرمکن خورشیدی, نویسنده : هاجر افشنگ بازدید : 200 تاريخ : سه شنبه 24 تير 1399 ساعت: 0:12

خبرنامه