نقاط قوت و ضعف یونولیت

ساخت وبلاگ

امکانات وب

شاید واژه یونولیت بارها به گوش شما خورده باشد و آن را در اطرافتان بسیار مشاهده کرده باشید.زمانی که لوازم جدیدی مانند یخچال ماشین لباسشویی،گاز و…خریداری می کنید به هنگام باز کردن جعبه و بسته بندی کالا متوجه می شوید که توسط یونولیت محاصره شده تا مانعی باشد برای ضربه احتمالی.همچننی این محصول در ساخت ماکت و کاردستی نیز کاربرد بسیار فراوانی دارد بطوری که بعضی از طراحی های صحنه با همین یونولیت انجام می شود زیرا هم مقاومت خوبی دارد و هم از هزینه کمتری برخوردار می باشد و از خاصیت شکل پذیری و رنگ پذیری نیز برخوردار است.اما جالب است بدانید که کاربری این محصول فقط در همین زمینه ها محدود نمی باشد و در چند دهه اخیر در صنعت ساختمان سازی نیز ورود کرده و توانسته است به جایگاه قابل قبولی برسد بطوریکه بسیاری از مهندسین ساختمان سازی یونولیت را جایگزین تیرچه بلوک های سیمانی که هم دارای وزن سنگین تری بودند و باعث افزایش وزن ساختمان می شدند و هم از قیمت بالاتری برخوردار بوده اند کرده اند.اما می خواهیم بدانیم دلیل این همه محبوبیت یونولیت در صنعت ساختمان سازی چیست و چه مزایا و معایبی دارد که باعث شده این همه طرفدار پیدا کند.به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا به بررسی نقاط قوت و ضعف یونولیت بپردازیم و شما را با این محصول بسیار پرکاربرد بیشتر آشنا کنیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

نقاط قوت و ضعف یونولیت چیست؟

بد نیست بدانید که يونوليت يک پليمر مصنوعی می باشد كه از مونومر استايرن ساخته می شود. این محصول به دلیل هزینه پایین وشکل گیری آسان در صنایع مختلف مانند بسته بندی ها انواع کالاها و ساخت ظروف یکبار مصرف و صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد.با توجه به اینکه یونولیت یکی از مصالح نوین در ساختمان سازی محسوب می شود شاید خیلی از افراداز نقاط قوت و ضعف آن آگاهی نداشته باشند و دلیل استفاده از آن را در صنعت ساختمان سازی ندانند.در این قسمت از مقاله به بیان نقاط قوت و ضعف یونولیت می پردازیم که شامل موارد زیر می باشد:

نقاط قوت و ضعف یونولیت

نقاط قوت و ضعف یونولیت

نقاط قوت یونولیت :

  • از اصلی ترین و مهم ترین مزایای یونولیت می توان به وزن کم آن اشاره کرد.
  • این نوع عایق ساختمانی مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد.
  • به دلیل طول عمر و دوام بالا بیشتر از عایق های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • از مزایای بسیار خوب یونولیت برای طبیعت می توان قابل بازیافت بودن آن را نام برد.
  • یونولیت امکان لمینیت شدن با استفاده از رزین اپوکسی را دارد.
  • یونولیت را می توان در اشکال مختلف هندسی در اندازه های متفاوت استفاده کرد.
  • به علت سبک بودن این ماده حمل و نقل آن بسیار آسان می باشد.
  • یونولیت در برابر فشار می تواند مقاومت بالایی از خود نشان دهد.
  • امکان چاپ و برچسب گذاری نیز بر روی این ماده وجود دارد.

نقاط ضعف یونولیت :

  • در برابر حلال آلی مقاوم نمی باشد.
  • بعضی از یونولیت ها از کلروفلوروکربن ساخته شده و باعث اسیب رساندن به لایه اوزن می شوند
  • اگر با رنگ روغنی رنگ شود قابل اشتعال است.
  • نسبت به چسب مایع حساس است وموجب سوراخ شدن آن می شود. و چسب مخصوص خود دارد.

یونولیت چیست و در صنعت ساختمان سازی چه کاربردی دارد؟

در تعریف یونولیت باید بگوییم ماده ای سبک و متخلخل است که در ایران با نام های پلاستوفوم و آکاسیف نیز در بازار شناخته می شود. این ماده که یک نوع عایق ساختمانی سفید رنگ محسوب می شود از فرایند های شیمیایی به دست می آید و در واقع نوعی پلیمر است. از آن جایی که ماده اولیه این پلیمر در پتروشیمی مونومر استایرن می باشد و و دارای ساختار مولکول بنزنی است، به آن پلی استایرن انبساطی نیز گفته می شود.از این ماده ی سبک به عنوان عایق حرارتی و صوتی در دیوار ها و سقف ساختمان ها استفاده می شود.

ورق یونولیت

یکی از مهم ترین فاکتورها در تولید ورق یونولیت مربوط به دانسیته آن می شود. در واقع دانسیته یونولیت به عنوان یکی از مشخصه ها و ویژگی های اساسی یونولیت در نظر گرفته شده است که رده بندی ورقه های یونولیتی بر مبنای آن انجام می گیرد. به طور کلی دانسیته یا جرم حجمی به وزن واحد حجم یک ماده گفته می شود که با واحد کیلوگرم بر متر مکعب سنجیده می شود. در مورد ورق های یونولیتی نیز رده بندی آنها بر اساس میزان فشردگی آنها انجام می شود که این فشردگی تحت عنوان دانسیته شناخته می شود. منظور از دانسیته یونولیت وزن یک بلوک یونولیت با ابعاد یک متر در دو متر در ۵۰ سانتی متر است. معمولا این عدد را با حرف P مانند P10، P20 و… نمایش می دهند.

مثلا زمانی که در مورد یک ورق یونولیتی ۲ سانتی متری با ابعاد یک متر در دو متر صحبت می کنیم که دارای دانسیته ۲۰ می باشد منظورمان این است که تعداد ۲۵ ورقه یونولیت ۲ سانتی متری از همین جنس، ۲۰ کیلوگرم وزن خواهد داشت. دقت داشته باشید که قیمت ورق یونولیت با دانسیته آن رابطه مستقیم دارد و فشردگی ورقه های یونولیتی با دانسیته بالا بیشتر از ورقه های یونولیتی با دانسیته پایین می باشد.

قیمت یونولیت ورقه ای

با توجه به دانسیته ورق یونولیت و میزان چرم حجمی آن قیمت های ورق یونولیتنیز متفاوت می باشد و هرچه دانسیته ورق یونولیت بالاتر باشد قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند. البته قبل از خریداری ورق یونولیت باید نوع کاربری خود را مشخص کنید تا با توجه به نوع کار اقدام به خرید ورق یونولیت با دانسیته مناسب کنید.زیرا هر یونولیت با اندازه حجمی متفاوت کاربردهای مختلفی نیز در صنعت ساختمان سازی دارد.

یونولیت در صنعت ساختمان سازی چه کاربردی دارد؟

از یونولیت در صنعت ساختمان سازی در موارد گوناگونی استفاده می شود که با توجه به نوع کاربری خریداری می شود.با توجه به مزایایی که برای این محصول بیان کردیم باید متوجه شده باشید که استفاده از یونولیت در صنعت ساختمان سازی به چه میزان اهمیت دارد و این اهمیت در انتهای به کاری که تحویل گرفته می شود دارد یعنی هرچه کیفیت یونولیت بالاتر باشد اهمیت استفاده از آن در ساختمان نیز افزایش پیدا می کند زیرا علاوه بر امنیت ساختمان،امنیت ساکنین آن هم به هنگام وقو7 زلزله نیز تامین می شود و با توجه به عایق بودن این محصول اتلاف انرژی به حدااقل می رسد و خاصیت اکوستیک آن نیز باعث شده در افراد در واحدهای مسکونی حریم شخصی خود را حفظ کند و مانع ار انتشار صداها به بیرون از واحد شود.اما در این قسمت از مقاله می خواهیم بدانیم انواع یونولیت در صنعت ساختمان سازی چه کاربردی دارد؟در پاسخ به این سوال باید بگوییم استفاده از یونولیت در ساختمان سازی شامل موارد زیر می باشد:

یونولیت سقفی :

یونولیت سقفی استاندارد نام محصولی است که در سال های اخیر بعنوان قالب بتن در سقف های دال یک طرفه یا اصطلاحا تیرچه بلوک مورد استفاده قرار میگیرد از این محصول بشکل مکعب مستطیل با ابعاد 25*50*200 مورد استفاده قرار میگیرد و دانسیته آن 12 می باشد.وزن یونولیت سقفی تولید شده بر اساس دانسیته یونولیت مشخص می گردد. با توجه به قیمت مواد اولیه یونولیت و قیمت محصول نهایی تولید شده کارخانه های یونولیت ، دانسیته یونولیت بین ۷ الی ۸ کیلوگرم بر متر مکعب بیشتر نمی باشد در صورتی که بعضی تولید کنندگان برای جذب مشتری تولیدات خود را دانسیته ۱۰ معرفی می کنند . در این صورت وزن یونولیت تیرچه سفالی نباید کمتر از ۲ کیلو گرم باشد. یونولیت های مصرفی باید دارای تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و همچنین نشان استاندارد را نیز دارا باشند.

یونولیت دیواری

در بعضی شرایط برای مصارف گوناگون ممکن است که یونولیت را برای دیوار استفاده کنیم استفاده از یونولیت به صورت های زیر برای دیوار مرسوم است:

  • دیوار پوش فوم
  • فوم دیواری تزیینی
  • فوم دیوارپوش
  • یونولیت دیواری dpanel3

فوم یونولیت تیرچه کرومیت

یونولیتی است که برای تیرچه بلوک فلزی استفاده می شود و خود از نظر ابعاد بر دو نوع است:

  • 1مترطول-66 سانت عرض-25 سانت قطر.
  • 1مترطول-66 سانت عرض-20 سانت قطر.

 

معرفی پروژه های ساختمانی...
ما را در سایت معرفی پروژه های ساختمانی دنبال می کنید

برچسب : یونولیت,یونولیت دیواری,یونولیت سقفی,یونولیت در صنعت ساختمان, نویسنده : هاجر افشنگ بازدید : 203 تاريخ : سه شنبه 30 دی 1399 ساعت: 20:26

خبرنامه