نحوه سخت کردن رزین‌ اپوکسی

ساخت وبلاگ

امکانات وب

چگونه می توان رزین چسبناک را سخت کردشاید سوال بسیاری از شما باشد. دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود رزین اپوکسی شما به درستی خوب خشک نشود. فقط به یاد داشته باشید که دقیقاً دستورالعمل ها را بصورت صحیح دنبال کنید ، درجه حرارت رزین و فضای کار را کاملاً تحت نظر داشته باشید رعایت و توجه به این موارد به احتمال زیاد از بسیاری از این اشتباهات جلوگیری خواهید کرد.اگر فکر می کنید که چگونه رزین چسبناک را سخت کنید ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید تا شما را با نحوه سخت کردن رزین‌ اپوکسی آشنا کنیم:

چگونه انواع مختلف رزین چسبنده را سخت کنیم؟

رزین چسبناک: آن را همانطور که هست بگذارید و لایه جدیدی از رزین در بالا اضافه کنید.

رزینی که دارای لکه می باشد: با سنباده باید تمامی سطوح را سنباده بزنید و بعد از پاک کردن ذرات تمیزکاری لایه جدیدی از رزین بر روی سطح کار بریزید.

اگر مناطقی دارید که کاملاً برآمده شده اند: آن را با کاغذ سنباده درشت سنباده کنید. بعد از اطمینان از خشک شدن کامل سطح ، سطح را از هرگونه گرد و غبار پاک کنید و سپس یک لایه رزین تازه بزنید

اجازه دهید لایه جدید  رزین حداقل به مدت 24 ساعت خشک شود: اگر مراحل بالا را دنبال کرده باشید ، قطعه رزین شما به درستی سخت می شود و مشکلی برای آن پیش نمی آید.

دلایل سخت نشدن رزین چیست؟

رزیناپوکسیی از آن چه که تصور می کنید دارای ظرافت بیشتری می باشد برای کار و اگر به دقت شرایط کار با رزین اپوکسی را انجام ندهید و به موارد آن بی توجه باشید امکان سخت نشدن رزین شما وجود دارد و دلایل اصلی این اتفاق می تواند موارد زیر باشد:

  • دمای محیط فضای کار شما بسیار کم بوده است: دمای مناسب ، به ویژه در 24 ساعت اول ، 75-85 درجه فارنهایت (24-30 درجه سانتیگراد) است
  • اندازه رزین به هاردنر نادرست  بوده است: رزین ها باید با توجه به نسبت های اندازه گیری دقیق مخلوط شوند (معمولاً 1: 1 یا 2: 1 - برای جزئیات خاص با اطلاعات محصول موجود در بسته بندی مشورت کنیدها توجه کنید)
  • مخلوط نکردن کامل آن: حداقل 3 دقیقه مخلوط کردن توصیه می شود ، تا رزین و هاردنر یا همان سخت کننده بتوانند به درستی مخلوط شوند. برای اطمینان از مخلوط شدن همه مواد ، اطراف ظرف موردنظر را نیز با چوب تمیز کنید تا مطمئن شوید به خوبی مخلوط شده است.

نحوه سخت کردن رزین نیمه جامد

این مشکل در صورتی پیش می آید که ممکن است رزین اپوکسی و هاردنر به خوبی مخلوط نشده باشد. یا ممکن است کمی برای استفاده سفت شده باشد ، اما همچنان حالت خیس و مرطوب دارد. و اکنون شما تعجب می کنید که چگونه این رزین را سخت کنید؟ ما به شما خواهیم گفت.

نحوه رفع رزین پخته نشده (نیمه جامد)

مهمترین اقدام برای رفع رزین پخته نشده این است که ابتدا تمام رزین های روان و مایع را از بین ببرید. اگر این کار کاملاً انجام نشود ، ممکن است رزین مایع باقی مانده از زیر لایه پوششی رزین تازه ای که بعداً اضافه خواهید کرد ، نشت کند.

پس از پاک کردن تمام رزین مرطوب ، می توانید یک لایه رزین جدید بریزید. باز هم ، مطمئن شوید که آن را کاملاً و به نسبت صحیح مخلوط کرده اید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

علل نیمه جامد شدن رزین چیست؟

  • نسبت رزین به سخت کننده بصورت دقیق رعایت نشده است: همیشه اطمینان حاصل کنید که دقیق اندازه گیری کرده و نسبت مخلوط کردن محصول خاصی را که استفاده می کنید ، رعایت کنید (می توانید این اطلاعات را با بسته بندی وارد شده پیدا کنید)
  • ممکن است شما از نظر وزن و نه حجم اندازه گیری کرده باشید: این امر مجدداً بین محصولات متفاوت خواهد بود ، اما اکثر رزین های اپوکسی فرموله شده اند تا در حجم مخلوط شوند.
  • این احتمال وجود دارد که شما رزین را با رزین مخلوط کرده باشید ، یا سخت کننده را با سخت کننده. در این حالت ، واکنش شیمیایی لازم برای سفت شدن اپوکسی اتفاق نمی افتد.
  • مقدار زیادی رنگ اضافه شد: حداکثر 6 درصد از کل حجم رزین مخلوط و ماده سخت کننده را اضافه کنید. به عنوان مثال ، اگر کل حجم ترکیبی 100 میلی لیتر (رزین 50 میلی لیتر و سخت کننده 50 میلی لیتر) باشد ، حداکثر مقدار رنگ اضافه شده باید 6 میلی لیتر باشد.

نحوه سخت کردن رزین‌ اپوکسی

براساس نوع رزین و نوع کاربرد ،روش ها و شرایط سخت شدن متنوعی برای رزین های اپوکسی وجود دارد که در قسمت بالا به دو مورد از این شرایط اشاره کردیم. مهم ترین این روش ها سخت شدن درشرایط متعارف ، سخت شدن دردماهای نسبتاً بالا و یا از طریق اشعه یووی است.

یکی از پر مصرف ترین روش ها، استفاده از سیستم های دوجزئی است که رزین وسخت کننده کوتاه زمانی قبل ازمصرف با یکدیگر مخلوط می شود. درسیستم های سخت شونده در دمای بالا (درفازمایع)-رنگ های پودری راشامل نمی شود- اجزاء (معمولاًدوجزء) دریک بسته بندی بوده ودر دمای بالا فعال می شود. در قسمت زیر به نحوه سخت کردن رزین‌ اپوکسی اشاره کرده ایم که شامل این موارد می شود:

سخت کردن با هاردنر

برای مخلوط کردن رزین با هاردنر (سخت‌کننده)، مهم ‌ترین و اولین مرحله، توجه به میزان دقیق نسبت رزین به هاردنر است. رزین اپوکسی انواع مختلفی از نظر درصد ترکیب با هاردنر دارد. مثلاً پسوند 50 درصد در مورد آن یعنی این که میزان هاردنر باید نصف میزان رزین باشد. (رزین دو برابر هاردنر)

نکته: درصد ترکیب رزین به هاردنر، یک درصد وزنی است. یعنی 2 واحد وزنی از رزین با 1 واحد وزنی از هاردنر.
(استفاده از ترازوی دیجیتال دقیق، برای به دست آوردن میزان ترکیب، اولین پیشنهاد است.)

با توجه به نزدیک بودن عدد چگالی (وزن مخصوص) رزین و هاردنر ، این میزان در حجم‌های کم (ساخت زیورآلات و اکسسوری‌های کوچک رزینی) می‌تواند نسبت حجمی باشد. یعنی 2 واحد حجمی از رزین با 1 واحد حجمی از هاردنر. این نسبت اختلاط را با سرنگ (دقت بالای حجمی) یا ظروف مدرج -که روی سطح کاملاً صاف گذاشته شده- می‌توان اندازه‌گیری نمود.

در ابتدا باید مواد موردنیاز یعنی رزین و هاردنر به خوبی گرما دیده و رقیق شود. هنگام گرم کردن مواد رزین اپوکسی حباب‌هایی درون آن پدید می­آید که در صورتی که به شکل صحیح گرما داده شود این حباب‌ها به‌مرور محو می­شوند. گرم کردن مواد یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین مراحل تهیه رزین است. هنگامی که مواد به خوبی گرم شده و رقیق شدند و حباب‌های موجود در آن از بین رفتند رزین و هاردنر را به میزان معین و مشخص شده با یکدیگر ترکیب می­کنند. در این مرحله ماده ترکیب شده باید در محلی بدون هیچ‌گونه حرکتی قرار داده شود تا ماده تهیه شده وارد مرحله استراحت شود. این مرحله بر نتیجه نهایی و تهیه یک رزین اپوکسی باکیفیت بسیار تأثیرگذار است.

پس از طی زمان استراحت موردنظر ماده ترکیب‌شده را درون قالب موردنظر ریخته تا رزین تهیه شده شروع به شکل‌گیری و خشک شدن کند. پس از طی زمان موردنظر برای خشک شدن ترکیب ساخته شده رزین اپوکسی تولید می­شود. این رزین قابلیت شکل­دهی و سمباده–کاری و سوراخ کردن را دارد.

سخت کردن با اشعه یووی (UV)

برخی از انواع رزین اپوکسی رامی توان با اشعه یووی سخت کرد . روبرت لیسکا و تیم همکاران او بطور متمرکز روی این گونه رزین ها و روش سخت کردن کار می کنند. نامبرده در این خصوص معتقد است که این گونه رزین ها واین روش سخت کردن درحال حاضر نیز رایج است با این تفاوت که کاربرد آن فقط در لایه های نازک و دارای اهداف عمدتاً دکوراتیوی بوده و درصورت وجود محصولات دارای عمق (بیشتر) مانند قطعات ریخته گری ومشابه فاقد کارائی است.

روش جدید روبرت لیسکا (Robert Liska)

توانائی منحصربه فرداین روش به گفته نامبرده دراین است که ” مکانیزم سخت شدن دریک نقطه ازیک لایه شروع شده‌وبه سرعت به لایه های دیگردر(عمق) محصول سرایت می کند وبه این ترتیب کل رزین موجود سخت می گردد.

ویژگی این روش به گفته وی دراین است که ” اشعه یووی دریک نقطه (دلخواه)واکنشی را راه اندازی می کند که همزمان با ایجاد دمائی تا 200 درجه سلسیوس است. این گرمای ایجادشده که به سرعت به سایر لایه ها منتقل می شود ،عامل ایجاد زنجیره ای از واکنش های شیمیائی است که به محصولی سخت، منتهی می گردد.

پس اگر با سطح رزینی چسبناک مواجه شدید به یاد داشته باشید

1. اگر خیلی روان است باید رزین را به صورت کامل پاک کنید.

2. اگر نرم و چسبناک است طبق دستوزالعمل در جای گرم قرار دهید.

3. اگر سطحی دارید که سخت شده اما نقاطی خوب سخت نشده ، سطح را خوب سمباده بزنید و با دستمال کامل تمیز کنید.

4. یک لایه رزین جدید ریخته شده 24 ساعت فرصت دهید تا سخت شود سطح کار شما بی نقص دیده خواهد شد.

کارگاه سازه های چوب و رزین (وودگلس)

یکی از دوره هایی که علاوه بر جذابیت زیاد، امکان کار و استخدام در آن زیاد به چشم می خورد گرایش سازه های چوب و رزین(وودگلس) ، است . آکادمی معماری داخلی آرت کانر با برگزاری کارگاه سازه های چوب و رزین(وودگلس) به افرادی که این دوره را به صورت کامل و موفق بگذرانند و نمونه کار نهایی قابل قبول به اساتید دوره ارائه دهند ، پس از پایان دوره ، مدرک معتبر از وزارت علوم ارائه می دهد تا بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند

سر فصل های آموزش دایموندگلس شامل :

✨ قالب بندی سیلیکونی مخصوص زیور آلات .
✨ آموزش ساخت قطعات تزئینی و دکوری با رزین اپوکسی .
✨ آموزش ساخت زیور آلات رزین اپوکسی .

 

معرفی پروژه های ساختمانی...
ما را در سایت معرفی پروژه های ساختمانی دنبال می کنید

برچسب : اموزش رزین‌ اپوکسی ,کارگاه سازه های چوب و رزین,رزین‌ اپوکسی,سخت کردن رزین‌ اپوکسی, نویسنده : هاجر افشنگ بازدید : 180 تاريخ : شنبه 1 آذر 1399 ساعت: 19:13

خبرنامه