ایجاد بافت با کاغذ (پاپیه ماشه)، دانه بندی مختلف و انواع بتونه در هنر پتینه

ساخت وبلاگ

امکانات وب

ایجاد بافت با کاغذ (پاپیه ماشه)، دانه بندی مختلف و انواع بتونه در هنر پتینه : پتینه به کمک چندین رنگ یک ظاهر شیک و زیبا ایجاد خواهد کرد. جالب است بدانید که پتینه، سمبل و نشانی از  شادابی، نشاط دارد. بنابراین اگر می خواهید حس نشاط و امواج مثبت را در فضای زندگی حاکم کنید، همچنین از رنگ های تأثیرگذار پتینه کاری بهره ببرید، می توانید بخش هایی از دکوراسیون منزل خود را به اجرای پتینه اختصاص دهید. می توان از پتینه کاری در اتاق کار، اتاق خواب، پذیرایی و همچنین در فضای استخر استفاده کرد. در واقع پتینه کاری هنری پر طرفدار است، که با رنگ‌های دکوراتیو و ابزارهای مختلف روی سطوح مختلف، بافت خاصی را ایجاد می کند. در ادامه به موضوع ایجاد بافت با کاغذ(پاپیه ماشه)، دانه بندی مختلف و انواع بتونه در هنر پتینه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.


معرقی بافت در هنر پتینه


ایجاد بافت شیوه ایی است ابتکاری که با میزان خلاقیت و قدرت تجسم هنرمند رابطه مستقیمی دارد. در این نوع شیوه کار که همان ایجاد سطوح برجسته و نقش دار می باشد در هنر نقاشی روی بوم ، نقاشی بر سطوح مختلف (مثل دیوار)، مجسمه سازی و نقش برجسته استفاده می گردد. که در هر کدام از رشته های هنری کاربردی متفاوت دارد. در هنر پتینه ما از این تکنیک برای ایجاد برجستگی (ریز– درشت زیاد یا کم) و ایجاد نقوش و حرکات مختلف استفاده می کنیم مواد و مصالح مختلفی که بکار گرفته می شوند.


بنابر میزان جسمیت و نوع دانه بندی و حتی رنگ کمک می کنند، تا بنابراین سلیقه و میزان خلاقیت خود. آثار بسیار متنوع و زیبایی را خلق کنیم. بنابراین توصیه می کنیم که از تمامی مواد و ابزاری که ذکر خواهد شد استفاده کرده و آنرا تجربه کنید. زیرا تجربه کردن و بررسی هر کدام از تکنیک ها در ایجاد مهارت و بالا بردن قوه تصور ما کمک شایانی خواهد نمود و قدرت خلاقیت ما را بالا می برد.


 انواع بافت ها در هنر پتینه کدامند؟


1- ایجاد بافت با مواد و مصالح پودری 2 - ایجاد بافت به وسیله الیاف 3- ایجاد بافت به وسیله کاغذ 4- بافت های دارای دانه بندی 5- ایجاد بافت به وسیله انواع بتونه ها 6- ایجاد بافت و به وسیله انواع خمیرها 7- بافت با کاه گل 8- ایجاد بافت با انواع خرده آینه و شیشه .


3- ایجاد بافت به وسیله کاغذ در هنر پتینه


تعریف: از انواع کاغذ، به صورت چین خورده و چروک داده شده از چروک های ریز و یا درشت) برای ایجاد بافت استفاده می گردد.

انواع کاغذها :


الف) دستمال کاغذی

ب) روزنامه

ج) کاغذ برش و پوستی

ه) پاپیه ماشه


ه) پاپیه ماشه


تعریف: از پاپیه ماشه یا خمیر کاغذ با دو تکنیک مختلف می توان استفاده نمود. بطوریکه یا می توان پس از آماده کردن خمیر (پاپیه ماشه ) آنرا به عنوان بافت به سطح کار کشیده و آماده پتینه کاری نمود. و یا می توان از این خمیر داخل کار (اثر) مان را پر کرده و از آن حجم های سبک و انعطاف پذیری ساخت و حتی با استفاده از آرماتور (زیرکار) و همین خمیر حجم هایی بزرگ ساخت و سریع کار را برای مراحل بعد ( پتینه با رنگ آمیزی) آماده کرد.


مواد وسایل کار:

شانه ی تخم مرغ یا جعبه شیرینی و یادستمال کاغذی - چسب چوب یا سریش یا چسب کاغذ دیواری


روش کار:

قبل از شرح نحوه کار باید اضافه کنیم که خمیر کاغذ یا پاپیه ماشه را می توان با شانه ی تخم مرغ یا دستمال کاغذی کیلویی ساخت که هر کدام خاصیت های خویش را دارند. بطوریکه شانه تخم مرغ یا جعبه شیرینی به سرعت در آب حل می شوند و استحکام آن ها نسبت به دستمال کاغذی بیشتر است. که در هر دو مورد می توانیم از پر کننده هایی مانند مل یا پودر سنگ یا خاک اره استفاده نمود.


روش کار به سه شیوه می باشد:

شیوه اول :


شانه تخم مرغ یا جعبه شیرینی را در آب گرم خیس کرده و بعد از چند ساعت آب آنرا گرفته در مخلوط کن یا چرخ گوشت قرار داده تا به شکل خمیر در آید. ( البته می توان به جای قرار دادن در چرخ گوشت سطح شانه تخم مرغ یا جعبه را ورقه ورقه در آورده و از هم جدا کنیم و پس از اضافه کردن چسب رقیق آنرا با دست ورز دهیم تا خمیر ما بدست آید ) در مرحله بعد که خمیر خیس خود را روی آن می چسبانیم و اجازه می دهیم تا کار کاملا خشک شده و سپس پتینه شود.


شیوه دوم کار با پاپیه ماشه :


می توان با چند روش کار کرد: 1- اگر هدف قالب گیری از سطح بیرونی یا سطح داخلی کار باشد. می توان داخل قالب را با خمیر پر کرده و یا سطح بیرونی را با یک لایه از خمیر بپوشانیم . پس از خشک شدن ما قالبی از خمیر پاپیه ماشه داریم که باز جنس خمیر ولی با همان فرم دلخواهمان است.


2- به روش دیگر می توان قالب گرفت به این صورت که ابتدا به وسیله سیم مفتولی آرماتوری که حکم استخوان بندی طرح ما را دارد می سازیم. سپس با استفاده از خمیر لایه ای به عنوان گوشت و حجم کار به آن اضافه می کنیم و به آن فرم می دهیم و سپس لایه به لایه این کار را تکرار می کنیم تا حجم و فرم مورد نظر ساخته شود.


شیوه سوم:


دستمال کاغذی را درون ظرفی بزرگ (یک قابلمه) قرار داده و به اندازه دو برابر حجم آن آب اضافه می کنیم آنرا روی اجاق گذاشته و به مدت ده دقیقه می جوشانیم سپس محتوی ظرف را داخل آبکش ریخته و می گذاریم آب اضافی آن گرفته شود. سپس به خمیر بدست آمده ، چسب اضافه کرده و آنرا ورز می دهیم و در نهایت آنرا برای استفاده از دو روش ذکر شده در بالا استفاده می کنیم (قالب یا پوشاندن سطح اثر).


4 - ایجاد بافت با دانه بندی مختلف در هنر پتینه


تعریف: می توان برای یکنواخت و صیقلی نبودن سطح کار از این مواد که شامل انواع ماسه ها، سنگ ها و شن ها می باشد استفاده نمود.


 مواد لازم:


چسب چوب رقیق و غلیظ - انواع شن - ماسه و سنگ


روش ایجاد بافت با این گونه مواد و مصالح:


ابتدا سطح اثر را یک لایه چسب چوب غلیظ می زنیم سپس ماسه یا شن را به سطح کار می پاشیم، می توان ماسه با سنگ و شن را ابتدا در چسب رقیق ریخته و پس از خیس شدن آنرا به سطح کار مالید و کار را با آن پوشانده و با روش دیگر اینکه اگر اثر ما انواع ظروف و کوزه می باشد آن ها را پس از زدن چسب روی توده ماسه یا شن یا سنگ غلطانید. پس از خشک شدن وقتی کار را بصورت ایستاده قرار می دهیم اضافات ماسه و شن ریخته شده و کار آماده پتینه کاری می باشد.


5- ایجاد بافت با انواع بتونه ها در هنر پتینه


تعریف: بتونه ها موادی هستند که به وسیله چسب یا پرکننده ها ساخته می شوند. از خمیر رفیق تر بوده و بصورت آماده نیز به فروش می رسند نحوه کار با بتونه ها می تواند با دست باشد و یک کاردک.

انواع بتونه:

الف: جسو ( Gesso)

ب: بتونه چوب

الف: جسو: پودر نرمی است که بصورت آماده موجود می باشد از این ماده برای ایجاد انواع بافت روی اجسام، حجم ها، ظروف و بوم نقاشی استفاده می شود. شیوه کار: ابتدا سطح اثر را با یک لایه چسب مایع می پوشانیم سپس سطح را با بتونه جسو آغشته کرده و آنرا می پوشانیم . پس از ده دقیقه به وسیله کاردک یا انواع ابزار نقوش دلخواه را در سطح اثر ایجاد کرده و می گذاریم تا بتونه خشک گردد و برای رنگ آمیزی و پتینه کاری آماده شود.

ب: بتونه چوب : از این بتونه برای پوشش کامل کار استفاده می کنیم.


مواد لازم برای تهیه بتونه :


سریش - مل- رنگ پودری - آب ابتدا پودر سریش، پودر مل و پودر رنگ را مخلوط نموده و سپس بتدریج آب را به آن اضافه می کنیم که میزان رقیق بودن یا غلظت بتونه ما بسته به نوع بافتی است که می خواهیم ایجاد گردد.


شیوه کار با بتونه چوب: ابتدا و در مرحله اول سطح اثر را یک لایه چسب چوب رقیق می زنیم پس از آنکه بتونه را به آن اضافه کرده و با دست یا به وسیله کاردک روی کار را حرکت داده و بافت دلخواه را ایجاد می کنیم.


مواد بتونه رقیق:


3 قاشق غذاخوری پودر مل یک قاشق چسب چوب 2 قاشق آب می باشد.


دیگران نیز این مطالب را خوانده اند ...


    * معرفی برخی از مواد و ابزار لازم هنر پتینه

    * ایجاد بافت به وسیله الیاف و کاغذ در هنر پتینه

    * ایجاد بافت با خمیر، کاه گل، آینه و شیشه در هنر پتینه


تاثیر پتینه کاری بر دکوراسیون داخلی


با آموختن چند تکنیک ساده می‌توانید دکوراسیونی زیبا برای دیوار اتاق تان درست کنید. دیوارها یکی از موثرترین بخش‌های دکوراسیون منزل هستند. چرا که رنگ آنها تاثیر زیادی در ظاهر خانه و روحیه ساکنان آن ایفا می‌کند. شما می توانید با نصب تابلو دکوراتیو و پتینه  بر دیوار، زیبای منحصر به فردی را به خانه خود ببخشید.

علاوه بر این گاهی هم پیش می‌آید که احساس می‌کنید دکوراسیون منزلتان برایتان تکراری شده و حالت یکنواختی پیدا کرده است. در این صورت نیازی نیست متحمل هزینه‌های زیاد شوید و وسایل خانه‌تان را تعویض کنید. حتی با رنگ کردن و پتینه کاری دیوارها به تنهایی می‌توانید تغییرات باور نکردنی در دکوراسیون خانه ایجاد کنید.


دوره آموزشی تابلوهای دکوراتیو و پتینه در گرگان


مدرسه معماری داخلی آرت کانر برگزارکننده دوره تابلو های دکوراتیو و پتینه می باشد. این موسسه تلاش دارد که جامعترین آموزش ها را به صورت کاربردی و مفید به دانشجویان خود بیاموزد که آنها بتوانند به راحتی در گروه های طراحی شرکت ها و تولیدی های مختلف استخدام و فعالیت کنند.


برگزاری دوره آموزشی تابلو و دکوراتیو در مدرسه معماری داخلی آرت کانر


یکی از دوره هایی که علاوه بر جذابیت زیاد، امکان کار در آن زیاد به چشم می خورد دوره تابلوهای دکوراتیو و پتینه است. مدرسه معماری داخلی آرت کانر با برگزاری این دوره به افرادی که این دوره را به صورت کامل و موفق بگذرانند و نمونه کار نهایی قابل قبول به اساتید دوره ارائه دهند، پس از پایان دوره، مدرک معتبر از وزارت علوم ارائه می دهد تا بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند.


گذراندن دوره تابلوهای دکوراتیو و پتینه توسط مدرسه معماری ارت کانر باعث می شود تا افراد علاقمند به این حوزه به اشراف و تسلط کافی در این زمینه دست یابند و انواع راه حل و تکنیک های پتینه را بشناسند . مدرسه معماری آرت کانر با برگزاری گارگاه های آموزشی حضوری یا آنلاین و محصولات آموزشی به شما کمک میکنیم تا در حوزه تخصصی خود بی رقیب باشید.

معرفی پروژه های ساختمانی...
ما را در سایت معرفی پروژه های ساختمانی دنبال می کنید

برچسب : تاثیر پتینه کاری بر دکوراسیون داخلی,دکوراسیون داخلی,تابلوهای دکوراتیو و پتینه,دوره آموزشی تابلوهای دکوراتیو و پتینه در گرگان, نویسنده : هاجر افشنگ بازدید : 346 تاريخ : دوشنبه 19 اسفند 1398 ساعت: 11:49

خبرنامه