انواع بام سبز و نکاتی برای ساخت آنها

ساخت وبلاگ

امکانات وب

انواع بام سبز و نکاتی برای ساخت آنها : بام سبز که در زبان فارسی به آن « باغ بام» گفته می شود مجموعه ای از عملیات ایجاد فضای سبز بر روی پشت بام ساختمان ها است. در حقیقت باغ ، تکنولوژی مدرنیست که سقفی سبز را به وجود می آورد. امروزه بسیاری از ساختمان های بزرگ و مدرن، به دنبال خلق یک باغ کوچک بر روی بامشان هستند. ایجاد روف گاردن، راهی است جهت رجوع به طبیعت در زندگی شهری؛ چرا که با توجه به پیشرفت شهرنشینی و به با حضور برج ها و ساختمانهای بلند، فضاهای قابل دسترس برای محوطه سازی روز به روز، رو به کاهش می رود و نیاز به ساخت این فضاها تحت عنوان بام سبز در فضاهای اندک و شهرهای صنعتی و پررفت وآمدی بیش از گذشته احساس می شود. در ادامه به انواع بام سبز و نکاتی برای ساخت آنها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

بام سبز چیست؟


بام سبز یا باغ بام یا روف گاردن بامی است که بر روی سطح آن گیاهان رشد می‌کنند. تنوع گیاهی چنان ساختاری می‌تواند از بام پوشیده از چمن مصنوعی تا باغ بامی باشد که با گیاهان مورد استفاده در طراحی منظر پوشیده شده‌است. سبز پوش کردن بام نیازمند گیاهانی است که به دقت انتخاب شده‌اند و بتوانند در مقابل سایر شرایط محیطی مقاومت کنند. نوع گیاهان انتخابی بسته به نوع آب و هوا و شرایط اقلیمی مختلف متفاوت است.


بام سبز یا باغ پشت بام اوج تلفیق اجرا با محیط است. از لحاظ خصوصیت اجرایی این بام ها تفاوت چندانی با بام‌های معمولی نداشته و شامل عایق رطوبتی حرارتی، پوشش ضد آب ماسه و درز پوش می‌باشند و در کنار آن شامل مصالح و عناصری هستند که بتوانند عمل نگهداری زهکشی رطوبت و اسباب نگهداری گیاهان (مطابق استاندارد) را در ساختمان‌سازی فراهم آورند.

مزایای باغ بام چیست؟


بام سبز مزیت های متعددی دارند که از مهم ترین آنها می توان به پاکسازی هوای اطراف، به ویژه محوطه داخلی ساختمان اشاره کرد. علاوه بر آن، بام باغها کمک شایانی به  تغییر چهره یکنواخت شهر می کنند و چشم اندازی زیبا به وجود می آورند.


وجود پوشش گیاهی در پشت بام به کاهش از دست دادن گرما و مصرف انرژی در شرایط آب وهوایی زمستان نیز بسیار تأثیرگذار است. در فصل های سرد، نور آفتاب جذب باغچه های تعبیه شده در پشت بام میشود و محیطی دنج و خصوصی برای استراحت، پذیرایی و پرورش گیاهان ایجاد می کند. در سالهای اخیر در معماری بسیاری از هتل های بزرگ، آسمان خراش ها و یا برج های مسکونی دنیا المان جدیدی اضافه شده است که چهره شهر را دگرگون کرده و این فضاها را در جایگاه مناسبی برای دوستداران محیط زیست قرار داده است.

انواع بام سبز یا روف گاردن شامل چه مواردی است؟


1- بام سبز گسترده:


در این نوع بام باغ، کشت گیاهان با ریشه های کم صورت می گیرد. بستر کاشت بسیار سطحی و ضخامت خاک حداکثر 20 سانتی متر است. بام باغ گسترده نسبت به دیگر انواع بام باغ بسیار ارزان قیمت تر است و چمن و گیاهانی با پوشش سطحی و کم ارتفاع در آن کاشته می شود.


2- بام سبز نیمه متمرکز:


این نوع بام سبز شامل کشت گیاهان با حجم ریشه بیشتر و دارای عمق بستر کاشت بالای 30 سانتی متر تا 1 متر است. در این نوع بام سبز کلیه گیاهان بوته ای مانند توت فرنگی، هندوانه و گیاهان دارویی مانند پونه و اسطخودوس و همچنین چمن قابل کشت هستند و تنها باید در طراحی سازه، وزن ایجاد شده مدنظر گرفته شود.


3- بام سبز متمرکز :


همانطور که از نام این باغ پیداست استفاده از خاک با حجم و ارتفاع زیاد در نظر گرفته می شود. در این نوع باغ که از موارد قبلی گران قیمت تر است و تنها ساختمان های بزرگ و معروف از پس هزینه آن بر می آیند، انواع درختان، گیاهان زینتی و گل ها کاشته می شوند. این نوع باغ بر روی پشت بام ساختمان های بزرگ گسترده و مسیرهایی برای قدم زدن و نیمکت هایی برای استراحت در آن جای داده می شود.

نکاتی کلی برای ساخت بام سبز چیست؟


انتخاب خاک برای بام باغ :


انتخاب خاک مناسب برای بام سبزیکی از فاکتورهای کلیدی است. این نوع خاک باید وزن کمی داشته و توانایی جذب آب در آن زیاد باشد و البته نباید فراموش کرد خاک مدنظر باید غنی از کود برای تغذیه مناسب گیاهان باشد.


تقسیم وزن در بام سیز :


ساخت بام سبز باعث افزایش فشار بر روی پشت بام خواهد شد. بنابراین ساخت باغچه ها و یا آلاچیق باید با محاسبات دقیق انجام شود تا بتوان اضافه وزن ناشی از آن را برطرف کرد.


ایزولاسیون روف گاردن:


ایزولاسیون در بام سبز یکی از مهم ترین بخش ها است. در واقع ایزولاسیون عایق مناسبی است که از عبور آب به فضایی که زیر بام سبز قرار می گیرد به خوبی جلوگیری می کند.

مواردی  که در هنگام طراحی بام سبز باید به آن توجه شود؟


توجه به شرایط فیزیکی ساختمان و سایت هنگام احداث بام و دیوار سبز و طراحی آن از اهمیت زیادی برخوردار است. مشخصات فیزیکی بام و دیوار که در هنگام طراحی باید بدان توجه شود:


     شیب بام :  شیب 1 تا 30 درجه برای جلوگیری از فرسایش و رانش خاک مناسب است و موجب تثبیت خاک خواهد شد.

     جهت : جبهه شمالی و جنوبی بام و دیوار شرایط نور و گرمایی متفاوتی دارند همچنین اگر بخشی از بام یا دیوار در سایه درختان یا ساختمان‌های دیگر باشند. پوشش گیاهی به شکل متفاوتی رشد خواهد کرد.

     باد : بام و دیوارهای سبز نسبت به بام‌ها و دیوارهای ساخته شده با مواد دیگر در معرض خطر کمتری نسبت به طوفان است. تجارب نشان داده که بعد از یک طوفان سخت در سوئد بام سبز تازه احداث خسارت کمتری نسبت به سایر بام‌ها داشته‌است.

     وزن : قبل از نصب بام و دیوار سبز باید در مورد میزان بار اضافی که سازه می‌تواند تحمل کند اطلاع یابید. یک لایه نازک بام سبز وزنی معادل 50 کیلوگرم بر متر مربع زمانی که اشباع شده باشد دارد.


طراحی و اجرای بام سبز با سبز نما


ما متخصصان باغبانی بام سبز  هستیم. این باغ ها در بالای مجتمع‌های مسکونی و تجاری بزرگ کاشته می‌شوند و نمایی متفاوت و جذاب به آسمانخراش‌ها  می‌دهند. این سیستم رشد، گیاهان را بدون نیاز به سرمایه گذاری در آب و نگهداری به طور منظم تشویق می کند. ما عمیقاً برای سؤالات شما ارزش قائلیم و سعی می کنیم به بهترین شکل ممکن به سؤالات شما پاسخ دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه طراحی بام سبز و باغ عمودی با ما تماس بگیرید. می توانید برای مشاهده ی طرح های بام سبز به سایت شرکت سبز نما www.sabznama.com نیز مراجعه کنید.

017-۳۴۳۳۸۴۲۳

معرفی پروژه های ساختمانی...
ما را در سایت معرفی پروژه های ساختمانی دنبال می کنید

برچسب : بام سبز,طراحی بام سبز,انواع بام سبز,دیوار سبز, نویسنده : هاجر افشنگ بازدید : 310 تاريخ : يکشنبه 20 بهمن 1398 ساعت: 12:09

خبرنامه