تاثیر روانشناسی رنگ بر دکوراسیون داخلی: رنگ  پدیده ای روانشناختی است که  در بسیاری از زمینه ها و فعالیت های هنری و  تجاری اهمیت زیادی دارد از این  رو آگاهی و شناخت در زمینه روانشناسی رنگ  در معماری و تاثیر رنگ  بردکوراسیون داخلی ضرورت بسیار دارد. به عنوان  مثال، شناخت چگونگی تأثیر  رنگ بر افکار و احساسات شما می تواند به شما در  تزئین یا طراحی مجدد خانه  خود برای بهبود خلق و خوی، افزایش بهره وری یا  ارائه برخی از اثرات مفید  دیگر کمک کند. در ادامه در مورد تاثیر روانشناسی  رنگ بر دکوراسیون داخلی  بیشتر توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

 

تاثیر روانشناسی رنگ بر دکوراسیون داخلی

 

 روانشناسی   رنگ ها می تواند فاکتور مهمی هم در فضای داخلی و هم در فضای خارجی خانه  ها  به شمار رود. خانه ای که نمای ان رنگ نامتعارفی داشته باشد می تواند   زیبایی کل خانه های محله را بگیرد. در انتخاب در و پنجره نیز باید دقت   کنید. اگرانقدر بودجه ندارید که کل خانه را رنگ کنید، بهتر است فقط  درها و   پنجره ها را رنگ کنید. در این میان درب ورودی از سایر بخش ها مهم تر است.   رنگ آنرا از میان خانواده رنگهای گرم انتخاب کنید که هرکس وارد خانه می  شود  با دیدن درب ورودی خوش امد گرمی را احساس کند. آجری، قهوه ای سوخته و  ابی و  سبز پررنگ جز بهترین گزینه ها محسوب می شوند.

 

در  فضای داخلی هم  همین مطلب صدق می کنند. رنگ های روشن و خنثی اتاق را روشن  تر و بزرگتر جلوه  می دهند و مثل همیشه سفید جز اولین گزینه هاست. مشاهده  رنگ های مختلف در  خانه و تاثیر انها برروی حالات فردی پیش از انتخاب رنگ  برای فضای داخلی  خانه حتما به مبحث روانشناسی رنگ ها توجه داشته باشید.

 

نکات کلیدی انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی

 

سه نکته را برای انتخاب رنگ در دکوراسیون داخلی باید در نظر بگیریم :

 

1-   به هر فضایی که نگاه می کنیم،  به این فکر می کنیم که چه مدت را در آن می   گذرانیم و چه ساعات روز، چه فعالیت هایی در آن اتاق انجام می شود و بر   اساس  حال و هوایی که می خواهیم القاء کنیم رنگ های مناسب آن را انتخاب   می­کنیم.

 

2- تأثیر خورشید را دست کم نگیرید. شما باید  آگاه باشید که  آیا خورشید وارد آن فضا می شود؟ یا اصلاً چه ساعاتی در طول  روز ؟ که این  بستگی به موقعیت اتاق دارد .

 

3- ببینید  اتاق چقدر بزرگ است. طبق این  مورد، از رنگ های روشن تر یا تیره تر استفاده  کنید. رنگ های روشن تر باعث  می­شوند فضا بزرگ تر به نظر بیاید و رنگ های  تیره تر و گرم تر فضا را دنج  تر نشان می ­دهند.

 

درک افراد مختلف از رنگ ها چگونه است؟

 

مردم   رنگ ها را متفاوت درک می کنند  و رنگ ها هم برای هر فرد پاسخ مخصوص او را   دارد و اثرات برای هر فرد یکسان نخواهد بود. به عنوان مثال، یک رنگ خاص  می  تواند ناخودآگاه برخی از خاطرات یا احساسات را در کسی بیدار کند، این  می  تواند در مورد شخص دیگری اتفاق بیفتد اما احساسات و خاطرات متفاوت  هستند .  مثال دیگر رنگ سیاه است که بسیاری آن را با عزاداری یا چیز غم  انگیز پیوند  می دهند، در حالی که دیگران ممکن است دوست داشته باشند و  احساس خوبی در  محاصره آن داشته باشند.

 

 رنگ سرد و گرم در دکوراسیون داخلی چه تفاوتی باهم دارند؟

 

بیشتر   رنگ ها را می توان تقریباً به دو نوع تقسیم کرد: رنگ های گرم و رنگ های   سرد. رنگ­های گرم (همچنین به رنگ­های اشباع نیز شناخته می­شوند) مانند   قرمز، زرد و نارنجی باعث برانگیختن احساس فعالیت و اشتیاق و شاید حتی   عصبانیت می شوند. رنگ­های سرد رنگ­هایی مانند آبی، سبز و بنفش هستند. رنگ   های خنک با آرامش ، هماهنگی و آسایش همراه هستند ، اما در کنار آن احساس   شفقت، عدم تحمل و غم و اندوه را نیز القاء می­کند.

 

رنگ  ها می توانند  به ما انرژی دهند، می توانند ما را تشویق کنند، می توانند  باعث شوند احساس  امنیت، آسایش و آرامش داشته باشیم ، می توانند توانایی  تمرکز یا یادآوری  چیزهای دلپذیر را افزایش دهند. رنگ­هایی نیز وجود دارد  که ما را افسرده می  کند، به ما اجازه می دهد چیزهای غم انگیز را به خاطر  بسپاریم، بعد از مدتی  کسل یا پرانرژی شویم.

 

ما هنگام  انتخاب رنگ های خانه یامحیط کارخود  باید این را در نظر بگیریم که سرانجام  ما هستیم که در آن محیط ایستاده ایم و  بهتر است احساس خوبی نسبت به آن  داشته باشیم.

 

اثرات روانشناختی انواع رنگ به چه صورتی است؟

 

برخی   از اثرات روانشناختی رنگ هایی مانند قهوه ای، سفید، خاکستری، سیاه، زرد،   نارنجی، قرمز، صورتی، بنفش، آبی و سبز در ادامه شرح داده شده است:

 

روانشناسی رنگ قهوه ای در دکوراسیون داخلی

 

حس   طبیعی بودن و راحتی را با رنگ قهوه ای می توانید به خانه و محل کار خود   القا کنید. قهوه ای معمولاً از رنگ ها و سایه های زیر تشکیل شده است :   سیاه، زرد، خاکستری، سبز، قرمز یا نارنجی و حتی بنفش. از آنجا که از  مخلوطی  از چندین رنگ ساخته شده است، قهوه ای در هیچ کجای نمودار رنگ یافت  نمی­شود  و اغلب به عنوان یک رنگ خنثی در نظر گرفته می شود. این رنگ اغلب  در طبیعت  یافت می شود. در بسیاری از نقاط، قهوه­ای رنگ زمین است. بنابراین  قهوه ای  می تواند احساس امنیت و پایداری به ما بدهد. در چیدمان های  داخلی، قهوه ای  می تواند عمق و گرمی ایجاد کند. طرح های رنگی خنثی که می  توانید کمی قهوه  ای به آن اضافه کنید تا از آن­ها استقبال بیشتری شود.

 

 

روانشناسی رنگ سفید در دکوراسیون داخلی

 

رنگ   سفید موجب ظاهری شاداب و تمیز در فضا می شود. مردم چیزهای مختلفی را با   رنگ سفید مرتبط می کنند .از رنگ سفید برای ایجاد ظاهری مطبوع، ساکت و خالص   استفاده می شود. اگر در اتاق در دیوارها، مبلمان یا کف استفاده شده باشد،   ممکن است رنگ سفید این احساس را ایجاد کند که بسیار بالاتر از آن است و  می  تواند یک طراوت تقویت کننده به شما بدهد. اگر نمی خواهید اتاق بسیار  رنگی  داشته باشید اما سفیدی بیش از حد نداشته باشد، می­توانید در ترکیب با  سایر  رنگ های خنثی از رنگ سفید استفاده کنید. سیاه،  قهوه ای یا خاکستری  با رنگ  سفید بسیار مناسب است. از رنگ سفید می توانید در پنجره ها و قاب  درها  استفاده کنید.

 

 

روانشناسی رنگ خاکستری در دکوراسیون داخلی

 

خاکستری   به فضاهای داخلی زیبایی و ظرافت خاصی می دهد بدون اینکه بسیار محافظه کار   باشد. اثر رنگ خاکستری بسیار به سایه رنگی که استفاده خواهید کرد بستگی   دارد. به عنوان مثال، اگر خاکستری دارای رنگ زرد باشد ممکن است افسرده   شود،  به خصوص اگر چیزهایی که در اتاق دارید در سایه های مختلف قهوه ای   باشند. اما سایه ای زیبا از خاکستری، در ترکیب با رنگ سفید نه چندان روشن،   می تواند ظاهری تمیز و باطراوت ایجاد کند. توجه کنید از رنگ خاکستری زیاد   استفاده نکنید چون باعث می شود محیط خسته کننده شود.

 

روانشناسی رنگ سیاه در دکوراسیون داخلی

 

برای   ایجاد یک جنبه زیبا و جسورانه برای خانه خود از جلوه های روانی رنگ سیاه   استفاده کنید. اگر از آن به روشی هوشمندانه استفاده کنید، فضایی زیبا و   پیشرفته به طراحی داخلی می بخشد.  اگر آن را بر روی یک رنگ پس زمینه نور  یا  خنثی قرار دهید، همه چیز سیاه است. رنگ مشکی برای بیرون کشیدن موارد  خاص  در یک اتاق ایده آل است.

 

روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون داخلی

 

از   جلوه های رنگ زرد استفاده کنید تا هوای روشن و خوش بینانه ای برای خانه   خود ایجاد کنید. اثرات رنگ زرد با تفاوت های ظریف متفاوت است. رنگ زرد   کمرنگی که بر روی دیوارها یا سقف اعمال می شود، می تواند کمی آفتاب را در   خانه شما به ارمغان آورد، در حالی که یک رنگ زرد تیره تر ممکن است بعد از   مدتی مضر باشد.

 

روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی

 

قرمز   مطمئناً گرم­ترین رنگ، تحریک کننده و نیرومند است، اما این رنگ همچنین می   تواند دما را کاهش دهد و تحریک پذیری را افزایش دهد. استفاده از رنگ قرمز   در اتاق خواب (یا هر اتاقی که به سمت آرامش باشد) قطعاً غیر منطقی است.  از  آنجا که می تواند گرسنگی را افزایش دهد، برای آشپزخانه مناسب است. از   قرمزهای قوی باید به میزان متوسط ??استفاده شود، زیرا بیشتر فضاها نباید   الهام بخش احساس طعم آور باشند.

 

روانشناسی رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی

 

از   اثرات روانشناختی رنگی بنفش استفاده کنید تا محیطی مجلل و گران داشته   باشید. اگر سایه ای مایل به آبی دارد، می تواند بی سر و صدا و آرام باشد و   هوای اسرار را به شما بخشد. سایه های قرمز توجه بیشتری را به خود جلب می   کند و بر فضا مسلط می شود. رنگ بنفش دارای شهرت طولانی به حق امتیاز و  قدرت  است.

 

روانشناسی رنگ آبی در دکوراسیون داخلی

 

با  رنگ  آبی می توانید ظاهری خنک و شفاف ایجاد کنید. در طراحی داخلی می  توانید از  آبی استفاده کنید تا فضای کار و مراقبه ایجاد شود. نشان داده  شده است که  رنگ آبی باعث کاهش فشار خون و ضربان قلب می شود. از آن برای  طراحی فضای  داخلی برای بزرگ کردن اتاق توسط سایه ای بسیار کم رنگ آبی  استفاده می شود  برای خنک کردن یک اتاق که با خورشید گرم شده است می توانید  از رنگ آبی  استفاده کنید. در صورت استفاده در آشپزخانه و مبلمان، گفته می  شود که اشتها  را کاهش می دهد و می توانید وزن خود را کاهش دهید.

 

روانشناسی رنگ سبز در دکوراسیون داخلی

 

از   اثرات روانشناختی رنگ سبز برای ایجاد فضایی آرام و آرامش بخش در خانه   استفاده کنید. اثرات روانشناختی رنگ سبز مانند آبی است. سبز بسیار آرامش   بخش است. بهترین راه برای استفاده از رنگ سبز در طراحی داخلی، ترکیب سبز  با  رنگ­های دیگر است.یادگیری در مورد اثرات روانشناختی و عاطفی رنگ به شما   امکان می دهد خانه خود را به شکلی متفکرانه و آگاهانه طراحی کنید. رنگ می   تواند راهی قدرتمند برای شکل دادن به احساسات، ذهنیت و اعمال شما باشد.

 

سخن آخر:

 

درک   این نکته مهم است که در روانشناسی رنگ، قضاوت­ های شخصی نقش اصلی را ایفا   می کند. از آنجا که علم دقیقی در مورد روانشناسی رنگ وجود ندارد، پیروی  از  احساسات خود لازم است. تأثیراتی که یک رنگ از نظر تئوری می تواند داشته   باشد تقریباً بی حد و حصر است. اگر آرایش بالقوه رنگ در خانه شما برای  شما  جذابیت دارد، آن را امتحان کنید. شما با تجربه خود می دانید که در  واقع چه  عواقب عاطفی و روانی رنگ­ها دارند . بنابراین انتخاب رنگ در  دکوراسیون  داخلی را جدی بگیرید.

برگزاری دوره جامع رنگ شناسی و کارگاه ساخت رنگ

 

یکی   از دوره هایی که علاوه بر جذابیت زیاد، امکان کار و استخدام در آن زیاد  به  چشم می خورد دوره جامع رنگ شناسی و کارگاه ساخت رنگ است. مدرسه معماری   داخلی آرت کانر با برگزاری دوره جامع رنگ شناسی و کارگاه ساخت رنگبه  افرادی  که این دوره را به صورت کامل و موفق بگذرانند و نمونه کار نهایی  قابل قبول  به اساتید دوره ارائه دهند، پس از پایان دوره، مدرک معتبر از  وزارت علوم  ارائه می دهد تا بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند.

سرفصل های دوره جامع رنگ شناسی و کارگاه ساخت رنگ

 

* آشنایی با انواع الگوهای کنتراست

* اصول ترکیب بندی رنگ ها

* ساختن انواع نوار تنالیته رنگی

* آشنایی با رنگ های مکمل

* ساختن الگوهای رنگی مختلف

 

گذراندن   دوره جامع رنگ شناسی و کارگاه ساخت رنگ باعث می شود تا افراد علاقمند به   این حوزه به اشراف و تسلط کافی در این زمینه دست یابند و انواع راه حل و   تکنیک های رنگ شناسی را با توجه به کاربری هر فضا را بشناسند . مطالب  مربوط  به رنگ شناسی در این کلاس ها عمدتا مبتنی بر مبانی نظری می باشد .در  این  دوره ها تاکید بر آموزش تکنیکهای عملی رنگ شناسی برای سبک های مختلف  معماری  است. ما با برگزاری گارگاه های آموزشی حضوری یا آنلاین و محصولات  آموزشی  به شما کمک میکنیم تا در حوزه تخصصی خود بی رقیب باشید.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید