بررسی صادرات زعفران در ایران

ساخت وبلاگ

امکانات وب

بررسی صادرات زعفران در ایران : با توجه به آنچه ارائه شد مشخص می شود که قیمت به عنوان یک عنصر مهم در بازار و تحولات پیش آمده در مورد آن در بازار زعفران با عنایت به مختصات تولید و تجارت آن در جهان، فرصت مناسبی را در بخش کشاورزی و بازرگانی برای کشور فراهم کرده که در صورت آگاهی به آن و بهره برداری از ظرفیت های ایجاد شده، ضمن رفع مشکلات موجود، ساختار تولیدی و تجاری زعفران را در جهت ارزش افزایی آن برای کشور اصلاح نمود. در ایران معمولا زعفران خشک شده به صورت فله در داخل کیسه های نایلونی با گونی و در نهایت درون کارتن های مقوایی بدون توجه به نکات بهداشتی و تأثیر عوامل خارجی به فروش می رسد.

حمل و نقل زعفران معمولا با انواع خودروهای عمومی و خصوصی صورت می گیرد، و با توجه به حجم محصول نسبت به قیمت اندک است؛ وسایل نقلیه خاصی برای انتقال آن وجود ندارد. معمولا درصد کمی از تولید کنندگان محصول خود را به صورت سلف به فروش می رسانند. تولید کنندگان عموما محصول خود را به صورت یک جا یا به تدریج در طی سال به فروش می رسانند. بیشترین فروش محصول در زمستان و کم ترین در تابستان صورت می پذیرد.

 بررسی صادرات زعفران در ایران

در حال حاضر قسمت عمده زعفران خشک به عمده فروشان شهر و خریداران محلی توسط زعفران کاران فروخته می شود؛ آن ها محصول زعفران را طبق سفارش قبلی به عمده فروشان مشهد و تهران و سایر شهرستان ها می فروشند. خرده فروشان و عطاری های مشهد، تهران و سایر شهرستان ها هم زعفران را معمولا از سه منبع تهیه می کنند: یا مستقیما از خرده فروشان مناطق تولید، یا از عمده فروشان مشهد و تهران و یا از شرکت های بسته بندی، محصول زعفران را به صورت بسته بندی و استاندارد خریداری می کنند. شرکت های بسته بندی نیز زعفران را به صورت فله از عمده فروشان مشهد، تهران با سایر شهرستان ها به صورت فله به خارج از کشور افغانستان، پاکستان، هندوستان و ...) صادر می کنند.

این در حالی است که پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران تشکل های زیادی اعم از تعاونی روستایی و اتحادیه ها به طور خاص جهت بهبود و توسعه نظام های توزیع و نظارت بر تولید، بسته بندی و صادرات زعفران تشکیل شده، لیکن هنوز هم مشکلات در این رابطه وجود دارد؛ زیرا سازماندهی آنها بنحوی نبوده که به تدریج و متناسب با وظایف گسترده ای که برای آنان در ابتدا در نظر گرفته شده بود، بتوانند زیرساخت های لازم را از نظر قانونی، تشکیلاتی، و تجهیزاتی و در نتیجه تجربی برای بهبود و توسعه نظام بسته بندی و توزیع به دست آورند.

بررسی قیمت های صادراتی زعفران

قیمت های صادراتی زعفران توسط ایران با وجود افزایش تولید و صادرات آن در ۱۰ سال گذشته به حدود دو برابر، همواره روند صعودی داشته و از ۴۲۰ دلار معادل ۷۳۶۷۹۳ ریال به ازای هر کیلوگرم در سال ۱۳۷۶ به ۵۳۵ دلار معادل ۴۸۶۸۹۲۲ ریال به ازای هر کیلوگرم در سال ۱۳۸۵ رسیده و ۲۷ / ۵ درصد افزایش یافته است.

این روند با توجه به جایگاه ایران در تولید جهانی زعفران می تواند شاخص مناسبی برای ارزیابی از وضعیت فعلی و آینده بازار به لحاظ تقاضا و مصرف زعفران در جهان باشد و برای پاسخگویی و تأمین تقاضای جهانی آن، توسعه ظرفیت های تولیدی و فراوری و تجاری را ایجاب می کند. لازم به ذکر است که در اثر اتخاذ سیاست قیمت توافقی قیمت زعفران صادراتی از سال ۸۵ شروع به افزایش کرد به طوری که شاخص قیمت زعفران صادراتی از ۱۵۲ درصد در سال ۸۵ به ۶۲۴ در سال ۸۶ و ۱۱۲۳ در سال ۸۷ رسید .

امارات متحده عربی و اسپانیا حدود ۷۰درصد و کشورهای عربستان صعودی، ایتالیا، هند، فرانسه، سوییس و سوئد در مجموع ۲۰ درصد زعفران ایران را به لحاظ ارزش خریداری کرده و ۱۰ درصد بقیه زعفران ایران به ۳۷ کشور دیگر صادر شده است . اسپانیا به عنوان وارد کننده اصلی زعفران ایران، در سال ۲۰۰۵ به ۷۰ کشور زعفران صادر کرده و ۸۰ درصد زعفران صادراتی این کشور به لحاظ ارزش به ۱۱ کشور صادر شده است که آمریکا و ایتالیا به عنوان بزرگترین مصرف کنندگان به ترتیب ۲۲ و ۱۲ درصد زعفران اسپانیا را خریداری کرده اند.

بررسی مشکلات صادرات زعفران

ایران سالانه با تولید حدود ۹۵ درصد زعفران جهان، از جایگاه متناسبی در تجارت آن برخوردار نیست و کشورهای ثالث با خرید زعفران از ایران وصدور مجدد آن بخشی از ارزش افزوده آن را نصیب خود می کنند؛ این وضعیت نشانگر این واقعیت است که ایران به رغم برخورداری از جایگاه اول در تولید، در صادرات آن مشکل دارد. که در صورت شناخت و اهتمام به حل آنها می توان به کسب جایگاهی متناسب با تولید در تجارت آن، امیدوار بود.

 بهره وری در بخش کشاورزی در همه حوزه ها عموما پایین است و این ناشی از این است که ترکیب نیروی انسانی شاغل در این بخش غالبا بی سواد است و در نتیجه امکان به کار گیری هر گونه دانش فنی نوین را در این بخش با هدف افزایش تولید با چالش مواجه می کند. بنابراین داشتن مشخصه های یک کشور در حال گذر ایجاب می کند با مشکلاتی مواجه باشیم کما اینکه در تجارت وروابط في مابین با کشورهای دیگر، این کشورها رویکردشان پر کردن ظرفیت های خالی کشور مقابل و بهره برداری از نقاط ضعف آن هستند.

خرید زعفران اصل و با کیفیت

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای تهیه محصولات ارگانیک و طبیعی از جمله زعفران با مشکل مواجه شده باشید و در اغلب موارد از خریدی که انجام داده اید راضی نبوده اید. چیزی که باید بدانید این است که یک برند معتبر با نام بابا گندم که دارای نماد دو ستاره تجارت الکترونیکی در ایران است در زمینه فروش محصولات ارگانیک در حال فعالیت است و شما می توانید با اطمینان کامل محصولات ارگانیک خود را از آن خریداری نمایید.

اگر می خواهید زعفران اصل را خریداری نمایید این اطمینان را به شما می دهیم که جایی غیر از بابا گندم پیدا نخواهید کرد. ما این اطمینان را به شما می دهیم که تمامی محصولات ما اصل و طبیعی می باشد. خرید عمده زعفران شامل خرید زعفران در مقادیر کیلویی می شود. جهت خرید کلی یا جزئی انواع زعفران با کیفیت خراسان میتوانید با ما در تماس باشید .

قیمت زعفران چگونه تعیین می شود؟

یکی از اولین سوالات در مورد قیمت زعفران این است که قیمت انواع زعفران چگونه تعیین می شود. منظور از انواع زعفران، مدل های مختلف زعفران در بازار است. این مدل ها شامل زعفران سرگل، زعفران دسته ، ریشه زعفران، پیاز زعفران و گل زعفران است.

یکی از واحدهای اصلیِ وزن زعفران، مثقال است. هر مثقال وزنی معادل 4.6 گرم دارد. معمولا در بازار زعفران می پرسند که قیمت زعفران مثقالی چند است؟ اگر شنیده باشید، می گویند که زعفران طلای سرخ است. ویژگی طلا هم این است که به دلیل ارزش بالایش، قیمت متغیری دارد. قیمت زعفران هم به همین شکل است.

قیمت زعفران یک مثقال به موارد مختلفی بستگی دارد، از جمله: کیفیت زعفران، نوع زعفران، بسته بندی زعفران، شهر محل خرید زعفران و ... . قیمت خرید زعفران به صورت فله و یکجا با قیمت خرید زعفران یک مثقالی متفاوت است.شما عزیزان می توانید برای تهیه زعفران با کیفیت بالا و قیمت مناسب به فروشگاه اینترنتی بابا گندم سری بزنید . قیمت عمده زعفران از قیمت فروش جزئی زعفران پایین تر است.

معرفی پروژه های ساختمانی...
ما را در سایت معرفی پروژه های ساختمانی دنبال می کنید

برچسب : سرکه بالزامیک ,زعفران جهان ,روغن زیتون بکر ,برنج علی کاظمی , نویسنده : هاجر افشنگ بازدید : 231 تاريخ : پنجشنبه 28 شهريور 1398 ساعت: 2:46

خبرنامه